S psihoterapijo nad stres

Velikokrat sem pod stresom. Kdo pa ni? Ne poznam človeka, ki bi se lahko izognil stresu. Nekateri se s stresom bolje soočajo kot drugi, vendar jaz nisem bila med njimi. Naporna služba me je izčrpavala in skoraj bi izgorela, če se ne bi odločila, da je treba nekaj spremeniti. Več kot eno leto sem rabila, da sem poiskala pomoč, pa čeprav sem si to zelo želela. A šele, ko sem ugotovila, da obstaja e-psihoterapija, mi je to zares uspelo narediti.

E-psihoterapija za zelo zaposlene

Ko si pod stresom, tvoji možgani delujejo drugače. Ves čas dirkaš in se ne moreš umiriti niti, ko bi bilo treba zaspati. Moje življenje je bilo tako ena sama dirka in zdelo se mi je, da vmes pozabljam še dihati. Kako naj torej najdem čas, da se naročim na ustrezno terapijo ter jo potem tudi redno obiskujem, če pa še kave včasih nisem mogla popiti v miru? Potem pa sem enkrat slučajno odkrila, da obstaja e-psihoterapija. Zdelo se mi je, da je e-psihoterapija prava rešitev zame in imela sem več kot prav.

Kako poteka e-psihoterapija

E-psihoterapija je psihoterapija, ki poteka preko računalnika. Enostavno prižgeš Skype in na drugi strani se pojavi prijazen psihoterapevt, s katerim se lahko pogovoriš o vsem, kar te muči. Ko sem ugotovila, da obstaja e-psihoterapija, mi je to precej spremenilo življenje. Naročila sem se na srečanje in se ob dogovorjeni uri lepo s kavo pred sabo usedla pred računalnik. Po prvem srečanju so sledila nova in po vsakem je iz mene padlo del bremena. E-psihoterapija je res super in vesela sem, da obstaja.

Ni lahko, a pomaga

Govoriti o tem, kar te muči, ni vedno lahko. Vendar pa se mi zdi, da bi mi bilo še veliko težje, če bi se s terapevtom pogovarjala v živo. Ker e-psihoterapija poteka v domačem okolju, je vseeno nekako lažje, saj si bolj sproščen. Tako sem lažje govorila tudi o tistih najglobljih strahovih, o tem, da me je strah tako izgorelosti kot tega, da bi zaradi premajhne produktivnosti izgubila službo. Predvsem pa o tem, kako name vpliva stres. S pomočjo e-psihoterapije sem se naučila, kako se z njim lahko soočim na drugačen način in kako ga lahko tudi premagam. Pot do tja je sicer še dolga, vendar mi že danes uspeva živeti z veliko manj stresa kot nekoč. Za to pa je zaslužna prav e-psihoterapija.

Družinska psihoterapija. Starševstvo je ena najlepših in hkrati najtežjih poslanstev v življenju posameznika in para. Vsako obdobje v življenje družine prinese svoje sladkosti in hkrati težave. Preberi več …

Kako mladostniška bulimija vpliva na prehrambne navade v starosti. Obsedenost s hrano, telesno težo in obliko telesa so pomembni znaki teh motenj, ki vplivajo na telesno in duševno ter socialno zdravje osebe. Preberi več …

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress website enhanced by true google 404